GRAL - simbol novega človeka

Serijo večerov o pomenu srca na duhovni poti človeka zaključujemo z Gralom. Legenda o Gralu nas vedno znova pritegne s svojim globokim pomenom in se nas dotika v duši. Simbolizira vzvišeno resničnost, ki jo moramo uresničiti v sebi. 

Kaj je Gral?

Obstajajo različne legende, ki Gral opisujejo kot:
   - Gral je kelih, ki ga ja Jezus Gospod uporabljal med zadnjo večerjo. 
   - Jožef iz Arimateje je vanj ujel kri križanega Gospoda in ga nato vzel pod svoje okrilje. Kasneje so ga njegovi nasledniki prenesli daleč na zahod.
   - Pri Hermesu je velika, s silami duha napolnjena mešalna posoda, v katero se morajo duše potopiti, da bi se dvignile k Bogu.
-    Pri Keltih Gral srečamo v obliki kotla, katerega vsebina omogoči ponovno duhovno rojstvo.
   - Nekateri avtorji pa ga predstavljajo kot mlado žensko iz Jezusovega potomstva.

Wagnerjev  Parsifal na to vprašanje dobi naslednji odgovor: »Tega ne povem, toda če si sam izbran za njega, se ti bo to sporočilo razjasnilo.«

Deležni so ga lahko le čisti. Ko sedejo k mizi in na njej ugledajo posodo, izkusijo radost in izpolnitev srca; nečisti pa te izkušnje ne poznajo, zato osramočeni odidejo.

Tisti, ki se udeležijo iskanja Grala, ga morajo postaviti v svoje lastno bistvo. Kdor ga lahko sprejme v svojo notranjost, podari nesmrtnost in popolno ozdravitev.

Na večeru bomo spoznali, zakaj je danes Gral še vedno aktualen in kako opraviti duhovno revolucijo, ki je danes nujna, to je: iz telesa narediti tempelj duha ter sprejeti v srce ''svete hrane'', čiste duhovne sile, ki v glavi prebudijo višji um in znova ustvarijo v nas nesmrtno bitje, novo svetlobno telo.

Vabimo vas, da se nam pridružite.

Prijave na platformi Zoom na spodnji povezavi:  
https://us02web.zoom.us/j/81190425068 
Meeting ID: 811 9042 5068, Passcode: 720686
 

Datumi

Aktuell keine Termine.