Tri klasične rožnokrižarske spise je objavil nemški teolog Johann Valentin Andreae v začetku 17. stoletja. Izdaja LRC vsebuje vsa prvotna besedila z ezoterično analizo Jana van Rijckenborgha, čigar razlaga predstavlja ključ za razumevanje spisov.

Tri klasične rožnokrižarske spise je objavil nemški teolog Johann Valentin Andreae v začetku 17. stoletja, v letih 1612-1616. Izdaja LRC vsebuje vsa prvotna besedila z ezoterično analizo Jana van Rijckenborgha, čigar razlaga predstavlja ključ za razumevanje spisov. Povzetki ponujajo kratek vtis o vsebini. Ezoterična analiza Jan van Rijckenborgh omogoča globoko razumevanje.

Kliknite in si jih oglejte. Za naročilo knjig izberite neposredno povezavo s knjigarno Založba Rosa.

Klic bratstva rožnega križa

Jan van Rijckenborgh

Povzetek: Ezoterična analiza Fame Fraternitatis R. C., 1614
Fama Fraternitatis R. C. govori o ustanovitvi reda rožnih križarjev, hkrati pa enakomisleče vabi, naj se povežejo z njim. Jan van Rijckenborgh preučuje dogajanje za dogajanjem in pojasnjuje njihovo povezavo s praktično potjo samoposvetitve. Tako se bralcu razjasnijo mnoge, morda stoletja zakrite podrobnosti.
Knjiga vsebuje vse prvotno besedilo Fame Fraternitatis R. C. (1614) z obširno ezoterično analizo.

338 strani, trda vezava
Povezava na knjigarno

Izpoved bratstva rožnega križa

Jan van Rijckenborgh

Povzetek: Ezoterična analiza Confessia Fraternitatis R. C., 1615
Ta rožnokrižarski manifest opiše avtor takole: Preučevalci Confessia bodo spoznali, da je ta stari dokument izjemen primerek prerokbe. Če se povzpnemo nad preprosti, ekzoterični vidik, se nam razodene njegov univerzalni, neomejeni pomen. Zagledamo žarečo pot resnice, ki se v širokem loku boči od obzorja do obzorja. Delo vsebuje vse prvotno besedilo Confessia Fraternitatis R. C. (1615) z obširno ezoterično analizo.

75 strani, trda vezava
Povezava na knjigarno

Alkimična poroka Christiana Rozenkreuza, prvi del

Jan van Rijckenborgh

Povzetek: Ezoterična analiza Alkimične poroke (prvi del), 1616
Nenavadna zgodba, ki spremlja Christiana Rosenkreuza na poroko, je hermetična prispodoba, vodnik iskalcem, ki aktivno sodelujejo v procesu notranjega preoblikovanja. Z razkritjem zgodbe začenjamo razumevati pot, na kateri se duša ponovno prebudi v življenje in se združi z Duhom. Delo zajema besedilo prvih treh dni Alkimične poroke Christiana Rosenkreuza, ki jo je napisal Johann Valentin Andreae (1616). Dodana je obširna ezoterična analiza.

290 strani, trda vezava
9 celostranskih ilustracij Johfre (Johfra Bosschart (1919 – 1998), nizozemski umetnik)
Povezava na knjigarno

Alkimična poroka Christiana Rosenkreuza, drugi del

Jan van Rijckenborgh

Povzetek: Ezoterična analiza Alkimične poroke (drugi del), 1616
Po sedmih dneh obredov in preizkušenj doseže Christian Rosenkreuz naziv viteza Zlatega kamna. Njegovi zmagi niso botrovali sebičnost, prevara in ponos, temveč globoka ponižnost in samospoznanje. V sklepni besedi spregovori Jan van Rijckenborgh o videnju prihodnosti. Delo zajema besedilo zadnjih štirih dni Alkimične poroke Christiana Rosenkreuza, ki jo je napisal Johann Valentin Andreae (1616). Dodana je obširna ezoterična analiza.

251 strani, trda vezava
8 celostranskih ilustracij Johfre (Johfra Bosschart (1919 – 1998), nizozemski umetnik)
Povezava na knjigarno

priporočeni artikli