V tej izdaji želi Pentagram seznaniti svoje bralce z novim, racionalnim ezotericizmom, ki se poraja iz človeškega srca kot krik na pomoč. Zakoreninjen je v razumljivem konceptu sveta in človeštva ter prinaša filozofsko modrost.

V tej izdaji želi Pentagram seznaniti svoje bralce z novim, racionalnim ezotericizmom, ki se poraja iz človeškega srca kot krik na pomoč. Zakoreninjen je v razumljivem konceptu sveta in človeštva ter prinaša filozofsko modrost, ki na noben način ne žali inteligence preučevalcev. To se nanaša na trojno stališče, ki so mu bili zvesti vsi služitelji in že stoletja predstavlja nalogo Rožnega križa.

Začnimo s pričevanjem iz preteklosti: portret Paracelzusa in njegove radikalne metode. Drugo stališče je sodobno in z njim zdravniki in misleci poskušajo anatomsko prikazati, da je človeško telo namenjeno in primerno za transfiguracijo. Na ta način bralcu približajo prastaro obljubo smisla in cilja človeka, vse do strukture njegovih organov. Človek je namreč nosilec duhovne duše.

In končno je tu val človeškega sočutja prav iz srca do vsakega sočloveka, ki skrito ali vidno nosi podobo nesmrtne biti v sebi. Srečanje na železniški postaji, magična pesem Walta Whitmana, v kateri višji toni prepevajo o slavni atmosferi Manijevega učenja: “Spoznaj to Svetlobo in se spoprijatelji z njo, kajti iz svetlobne duše izvirajo: potrpežljivost, vera, popolnost, ljubezen, modrost.”

Vsebina:
Študija človeka (str. 1)
Sedmerno svetovno bratstvo (str. 3)
Poziv k avtonomiji – življenje in delo Paracelzusa (str. 8)
Svetloba narave (str. 16)
Ni praznega prostora (str. 25)
Ujetost čutov – človeški možgani (str. 29)
Kaj se zgodi v možganih med obnovo zavesti? – Poskus spremljanja procesa spremembe na poti transfiguracije v anatomskem smislu (str. 37)
Gorje sveta (str. 46)
Obrazi – pesem Walta Whitmana (str. 48)
Manijevo pravilo (str. 50)

Tukaj lahko naročite poskusni izvod ali se odločite za letno naročnino.

Učenje zena
Evangelij resnice

priporočeni artikli